Merken
Categories

Parfums de Marly

DE GESCHIEDENIS VAN PARFUMS DE MARLY

Frankrijk was in de 18e eeuw hét land van parfums met Grasse en Parijs als belangrijkste centra. Paarden waren de trots en glorie van Versailles. Parfums kwamen tot uiting in het hof van Lodewijk XV dat genaamd was als "La cour PARFUMEE" (het geparfumeerde hof). Beroemd om zijn extravagante geuren. De koning vroeg iedere dag om een andere geur voor zijn appartementen en aromatische geuren stroomden rijkelijk uit de koninklijke fonteinen. 

In 1743 gaf Koning Louis XV aan Guillame Coustou de opdracht om ter nagedachtenis van zijn overgrootvader Lodewijk XIV zijn beroemde meesterwerk te creëren op het terrein van Chateau de Marly (Marly Castle). Dit meesterlijke kunstwerk staat bekend als "The Marly Horses" en is sinds 1974 te bewonderen in het hart van Parijs op Avenue des Champs Elysées.

Parfums de Marly laat de extravagante feesten en recepties op Chateau de Marly voor diverse  leden van het koninklijk hof en andere hoogwaardigheidsbekleders herleven.

Het unieke concept van Parfum de Marly is geïnspireerd op de pracht en praal uit de 18e eeuw, toen de fijnste geuren werden gemaakt voor koning Lodewijk IX, en op de prestigieuze paardenraces die hij zo vurig bewonderde.


Verfijnd zoeken

populair Parfums de Marly Darcy 75 ml
"Darcy" - als een echo uit het verleden. eeuwen deze naam resoneert tot de dag van vandaag, uit een tijd waarin de beste en meest nobele rossen first down werden schriftelijk. Parfums de Marly wijden deze sierlijke en vrouwelijke geur creatie tot een voorouder van pure volbloeden, "Darcy".Als vorstelijke en elegant als zijn naamgenoot, de geur creatie slim toont zijn olfactorische eerbetoon aan deze grote volbloed. Een hoorn des overvloeds van de mooiste en edelste ingrediënten uit de wereld van snoepgoed, citrusvruchten en bloemen werden gebruikt voor "Darcy". Hierdoor begint de geur helder, citrus en fris met bittere bergamot en sappige sinaasappel.om vervolgens plaats  te maken voor een ware zee van bloemen. Deze fruitige-bloemige spektakel wordt gepresenteerd op een elegante basis van edele houtsoorten die samen met patchouly en heerlijke snoepjes noten, die op zijn beurt rust op een bedje van zachte witte muskus."Darcy" van Parfums de Marly is een oprecht eerbetoon aan de beste van alle paarden en ook om de edele discipline van het rijden. Een levendig, elegant en perfect gevormde geur voor vrouwen opgesloten in een passend gouden flacon. ©..

€205,00

populair Parfums de Marly DELINA 75ml Parfums de Marly DELINA 75ml
Delina van Parfums de Marly is een Bloemige geur voor dames en uitgebracht in 2017. De parfumeur is Quentin Bisch.   top: bergamot, rabarber, lychees  hart:: Turkse roos, pioenroos, lelietje-van-dalen  basis: vanille, white musk, cvashmeran.verkrijgbaar in 75ml..

€210,00

populair Parfums de Marly Meliora 75 ml Parfums de Marly Meliora 75 ml
Meliora door Parfums de Marly is een eerbetoon aan een fokmerrie die de moeder van de beroemde hengst Tandsteen, die op zijn beurt de vader van Herodes, een van de hertog van Cumberland meest succesvolle renpaarden was. En dus Meliora behoort tot de indrukwekkende voorouderlijke register van het Engels volbloed paarden.Meliora hinnikt met een helder hoofd tonen van frambozen en zwarte bessen, schijnbaar badend in een glucose-glorie. In het hart opent een frisse roos en ylang-ylang voegt zijn zoete herinnering voor lelie doordrongen het hart met een waterige sluier. De basis zelf is zeer solide en lijnen deze geurige feest met harde houtsoorten, vanille en musk.Meliora door Parfums de Marly presenteert zich als een stemming booster, als een geur met een vrolijke dispositie die oproept tot een vrolijke beeld van Meliora cantering over grote open velden.verkrijbaar in 75 ml..

€205,00

populair Parfums de Marly Safanad 75 ml Parfums de Marly Safanad 75 ml
Parfums de Marly SafanadSafanad By Parfums de Marly is gewijd aan de voorouders van de Arabische volbloed, een ras dat bestaat al duizenden jaren. Volgens de legende, de koningin van Sheba gaf de wijze koning Salomo een volbloed merrie genaamd Safanad, wiens naam betekent "de zuivere één".Parfums de Marly Safanad Eau de Parfum heeft een subtiele geursensatie. De verschillende ingrediënten zijn in perfecte eenheid met elkaar. De fruitige peer en sinaasappel worden gecombineerd met oranjebloesem, iris en de etherische olie ylang ylang. De geurcompositie van vanille, amber en sandelhout brengt je in Arabische contreien. Laat je levendigheid aan de wereld zien met behulp van de fruitige en bloemige geuren van Safanad. De flacon geeft het Arabische gevoel weer. De zacht gouden kleur representeert de subtiele geuren van vanille, amber en sandelhout.verkrijgbaar in 75 ml..

€205,00

populair Parfums de Marly SEDBURY 75 ml
Sedbury van Parfums de Marly is een chypre bloemige geur voor dames en uitgebracht in 2015.   top: mandarijn, bergamot, scharlei, lavendel  hart: tuberoos (nachthyacint), jasmijn, iris  basis: vanille, ambergris, benzoine, patchouli, vetiver.verkrijgbaar in 75ml..

€205,00

populair Parfums de Marly Godophin 125 ml
Parfums de Marly's  vierde creatie Godolphin,is vernoemd naar de beroemde volbloed hengst voorouder van zoveel glorieuze paardenrace winnaarsHet parfum bestaat uit complexe en diepe aroma's kunstzinnig gemengd om een ​​unieke, verfijnde en mannelijke geur te creëren.Belichaamd door een weelderige nam nota, wat leidt tot een bosrijke-leer geur de basis van de geur doordrongen de vrije geest en de kracht van dit elegante 18de-eeuwse paardenras. ..

€210,00

populair Parfums de Marly Herod 125 ml
Geïnspireerd door de verfijnde en zegevierende XVIII eeuw hengst, Herodes, komt Parfums De Marly terug met nog een andere winnende geur ; het luxueuze Herodes. Beginnend bij de basis met hout noten van vanille, cederhout, vetiver, patchouly, Nagarmotha en muskus, de geur heeft van bloemen midden noten van osmanthus, tabaksbladeren, wierook en labdanum, bekroond met verse noten van kaneel en laurier.De nieuwe Herodes is werkelijk een echo op de prachtige reputatie van zijn naamgenoot...

€210,00

populair Parfums de Marly Ispazon 125 ml
Ispazon is gemaakt als een olfactorische eerbetoon aan het Friese paard.Het ras ontstond in de 16e-17e eeuw tijdens de bezetting van Nederland door Spanje tijdens het uitwisselen van de regionale trekpaard met Spaanse paarden. Aan het begin van de 19e eeuw werden ze kort met uitsterven bedreigd, maar gelukkig overleefd dankzij de inspanningen van een aantal fokkers die besefte dat ze niet alleen  een goed werkende paard zouden verliezen, maar ook een deel van de Nederlandse geschiedenis.Vandaag de dag, het Friese paard is erg populair als een manege en tuigpaard. Dit is deels te wijten aan het uiterlijk: een raaf-zwarte jas met krullend stromende manen en gevederde vetlokken en, ondanks zijn grootte en kracht, een heel sierlijk paard. Dit laatste is mede te danken aan het Iberisch paardenras die positief het Friese heeft beïnvloed in zijn vaardigheid als een dressuurpaard. Voeg daaraan toe dat haar intelligentie, haar talent voor de haute ecole van de klassieke dressuur en circusvoorstelling, haar zachtheid en vriendelijkheid maken deze moderne paarden reuzen in absolute droom paarden.In bepaalde opzichten Ispazon de geur is zeer vergelijkbaar met zijn naamgenoot, die te zien zijn op het eerste gezicht als een cool "Noorse" met een citroenzuur versheid, bloemen hints en een paar kruiden in de top noten. De geur geleidelijk ontwikkelt, dankzij de warme en onverwacht zoete basis, in een mediterrane volbloed die koket vangt de ambivalente facetten van het mannelijke karakter...

€174,00

populair Parfums de Marly Layton exclusif 75ml
Layton Exclusif van Parfums de Marly is een Oriëntaalse geur, uitgebracht in 2017. De Parfumeur is Hamid Merati-Kashani. top: amandel, bergamot, mandarijn, waterachtige notenhart: roos, gardenia, geranium, waterlelie, civetbasis: guaiac hout, oudh van Laos, Indonesisch patchouliblad, sandelhout, amber, eikenmos, vanille, roze peper, koffie. alleen verkrijgbaaar in 75ml eau de parfum..

€200,00

populair Parfums de Marly Pegagus 125 ml
Gedoopt na de iconische 18e eeuw paardenrace winnaar en gerenommeerde voorloper van vele toekomstige gevierd kampioenen, heeft Parfums De Marly terug met een andere geur die de winnende geest van zijn naamgenoot verbeeldt.Pegasus is een onstuimige fougère geur die een vleugje Equestrian royalty aan de verschillende mannelijke smaak die exclusief is voor Parfums De Marly geuren toevoegt. Trouw aan haar roots en geschikt voor een gentleman, is deze nieuwe geur bestaat uit een stimulerende mix van bergamot en amandel die beneden droogt in een vanille, sandelhout en Ambergris basis.Trots van een stijlvolle inspiratie en een krachtige unie van de oosterse cultuur, traditie en elegantie, de sensationele Pegasus is een must-have van Parfums de Marly.verkrijgbaar in 125 ml..

€210,00

Blijf ook op de hoogte

Like onze facebookpagina hiernaast om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes,

workshops en andere leuke weetjes.

Daarnaast kunt u zich hieronder aanmelden oor onze nieuwsbrief, met kortingsacties, geur uitleggen en andere items


Facebook