Merken

Nobile 1942

Nobile 1942

NOBILE 1942, een droom wordt werkelijkheid 

“Ik heb een eenvoudige smaak, ik ben altijd tevreden met het beste” , Oscar Wilde

Het was in Italië in 1942, aan de vooravond van de oorlog, dat hij besloot om zijn droom waar te maken. Umberto besluit om in Rome zijn parfumerie te openen. Het waren moeilijke tijden, waardoor het niet gemakkelijk was om parfums uit het buitenland te betrekken. Umberto Nobile, die altijd al met glorieuze parfumhuizen werkte, wilde zijn passie volgen om zelf parfums te ontwikkelen. 

Alles stond daar in het teken van schoonheid, doorgegeven van vader op zoon, getoond door de vrouwen in de familie met hun vastberaden wil en stijl. Een passie gedreven door intuïtie en allure. Altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Nieuwsgierig naar andere culturen met hun zeden en gebruiken, maar ook getroffen door de schoonheid van  kunst en de natuur. Op die inspirerende wijze was Umberto Nobile bezig met het ontwikkelen van zijn producten, met het cultiveren van de traditie, zijn Italiaanse vakmanschap van parfumeur demonstrerend. Hij had echter geen directe opvolger en langzamerhand verdwenen zijn parfums.

EEN MOOIE HERINNERING IN GENUA

Het nieuwe millennium schudt neef Massimo Nobile wakker, want bij het doorbladeren van de oude familiearchieven en de zwart-wit foto’s uit de 40’er jaren komt zijn herinnering terug aan zijn gepassioneerde oom Umberto in Rome. Massimo raakt in vervoering bij die herinnering aan een mooie tijd, omgeven door de mooiste producten en de bijzondere geuren. Dit kan en mag niet verloren gaan! Massimo pakt de draad weer op en brengt het merk NOBILE opnieuw tot leven. Als resultaat van zijn eerste olfactorische (kennis van geuren) persoonlijke ervaring stelt hij een mannelijke geur samen. Zijn zoektocht begint ver terug, zoekend naar  de fragmenten van deze onverwerkte jeugdherinnering. Hij voelt dat de tijd rijp is om zijn oom te eren, die in een moeilijke tijd een aantal fantastische parfums ontwikkelde. Hij weet dat de nieuwe generatie gebruikers op zoek is naar traditie en kwaliteit. En dat die uitgekeken zijn op de synthetische geurtjes, maar zuivere natuurlijke ingrediënten verwachten met een eigen karakter. Een parfum dat gemaakt wordt door mannen en vrouwen die het vak verstaan om op bijna artisanale wijze een fantastisch product te maken. 

De eerste geur die Massimo maakt, krijgt de naam PONTEVECCHIO naar de beroemde brug in Florence. Het is een parfum dat de mannelijke geest doet ontwaken. Zoals voor Umberto Nobile, die geleefd heeft met de moed zijn eigen ideeën te volgen, doortastend, maar serieus en met respect voor het product en zijn gebruikers.

Een nieuwe geur komt tot leven, een geur die frisheid meebrengt, met een waarachtige herinnering aan plaatsen en mensen met een verhaal, aan  oude meesterwerken, aan de wijsheid die ontstaat door schoonheid en passie.

PARFUMEUR U.NOBILE WORDT NOBILE 1942

Massimo Nobile start zijn nieuwe bedrijf net buiten Genua en noemt het NOBILE 1942 , een referentie naar het jaar waarin zijn oom Umberto zijn eerste eigen parfum maakte. Hij besluit ook in lijn met de traditie van zijn oom zijn geuren te vernoemen naar belangrijke of bijzondere plaatsen, opera’s of gebeurtenissen in Italië.

Alle NOBILE 1942 geuren die hij ontwikkelt, bevatten natuurlijke oliën en essences, verkregen door het onderdompelen en weken, filtering en het distilleren. Dit productieproces neemt veel tijd in beslag maar het geduld wordt beloond met geuren met een verhoogd aroma, die hun volle waarde vasthouden. Dat geduld zien we ook terug in de eindfase van het productieproces dat nodig is om de speciale essences te produceren. 

PARFUM OP HET FUST

Als alle ingrediënten zijn samengevoegd blijft deze mix voor de periode van een maand rusten in houten fusten. Om vervolgens door Massimo beoordeeld en goedgekeurd te worden als een geur die gebotteld kan worden. Dit proces en het gebruik van natuurlijke en zuivere ingrediënten geeft de geur een ander uniek karakter, namelijk zijn aanpassingsvermogen. Het verandert met de gemoedstoestand, het temperament van het moment, om een unieke en onvergetelijke ervaring te beleven.populair Nobile 1942 1001 eau de parfum Nobile 1942 1001 eau de parfum
1001 van Nobile 1942 is een Oriëntaalse geur, uitgebracht in 2017. De parfumeur is Luca Maffei.*        top: bergamot, rooibos thee, gember, elemi, roze peper*        hart: papyrusriet, Turkse roos, jasmijn, iris, saffraan, koenjit (geelwortel)*        basis: patchouli, sandelhout, amber, vanille en muskus.Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie "noten": top-, hart- en basisnoten.Topnoten zijn in de eerste minuten na het opbrengen dominant en zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit.Hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum. Basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven...

€210,00

populair Nobile 1942 Malia eau de parfum Nobile 1942 Malia eau de parfum
Malia van Nobile 1942, een nieuw parfum  uitgebracht in 2015. Antonio Alessandria  is de parfumeur achter dit parfum en geboren in Catania, Sicilië 30 maart 1971. Van zijn hand zij al verschillend mooie parfums gekomen zoals Rudis, Nacre Blanche, Nuit Rouge en Noir Obscure.top: mandarijn, fruitige noten, roze peper, majoraan    hart: schijnhulst (osmanthus), roos, tabaksplantbloesem, zwarte peper     basis: vetiver, patchouli, benzoine, eikenmos, muskus..

€195,00

populair Nobile 1942 RUDIS eau de parfum Nobile 1942 RUDIS eau de parfum
Rudis van Nobile 1942Uitgebracht in 2014. Antonio Alessandria  is de parfumeur achter dit parfum. Geboren in Catania, Sicilie is hij al zeer vroeg gepassioneerd door parfums. Hij kiest echter voor een technische opleiding en een baan in de techniek. Zijn passie blijft en al snel besluit Antonio om  daarnaast zijn parfumerie te openen, Boudoir 36 wordt al snel bekend als hèt adres waar de artistic perfumes gekocht kunnen worden. Een opleiding aan de Mouilettes en Co in Italie en Sens in Parijs brengen hem verder in zijn passie, het creeren van zijn eigen parfums. Tijdens zijn presentatie in Milaan is er veel belangstelling uit binnen en buitenland. Een bijzondere presentatie die hem direct op de kaart heeft gezet. Er wordt veel verwacht van deze nieuwe parfumeur in een toch wel gevestigde orde.Verkrijgbaar een speciale flacon verpakt in een leren koker die is vervaardigd uit één stuk leer en wordt gemaakt door leerbewerkers in Florence. Het is een arbeidsintensief proces: weken, kloppen, kleuren en het logo embossed in het leer. Hierdoor zijn er maar enkele stuks per maand beschikbaar.top: bergamot, tutti frutti, druivenhart: roos, geranium, anjer,saffraan,cederhoutbasis: leder, patchouli, vetiver, strobloem, muskus, insenceRudis  Nobile 1942 is  Woody and Spicy. This is a new fragrance. Rudis was launched in 2014. The nose behind this fragrance is Antonio Alessandria. Top notes are bergamot, dried fruits and grapes; middle notes are rose, geranium, carnation, saffron and cedar; base notes are leather, patchouli, vetiver, immortelle, musk and incense. ..

€195,00

populair Nobile 1942 SHAMAL eau de parfum Nobile 1942 SHAMAL eau de parfum
Nobile 1942 Shamal Eau de Parfum.Een exotisch en zeldzaam parfum. Voor dames en heren.top: wierook, aromatische tonen, appel.hart: amber, velvet/fluweel.basis: houtachtige noten, muskus.SHAMAL verpakt in een  handgemaakte leren doos...

€205,00

populair Nobile 1942 Anonimo Veneziano Nobile 1942 Anonimo Veneziano
Nobile 1942 Anonimo Veneziano eau de parfum Bloemig houtachtige eau de parfum voor dames. Anonimo Veneziano werd gelanceerd in de jaren 2000. De parfumeur achter dit parfum is Marie Duchene. top: bergamot, sinaasappel en mandarijn; hart: jasmijn, ylang-ylang , lotus en roos; basis: franse labdanum, sandelhout, patchouli en vanille.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Cafe Chantant Nobile 1942 Cafe Chantant
Cafe Chantant van Nobile 1942 is een bloemig houtachtige musk geur. Cafe Chantant werd uitgebracht in 2013. top: zure kers, laurier en steranijs.hart: heliotroop (vanillebloem) en iris.basis: benzoine, patchouli, vanille en muskus.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Casta Diva Nobile 1942 Casta Diva
Nobile 1942 - Casta Diva - Fragranza Suprema spray, parfumeur Marie Duchene. In 1831 was het Teatro alla Scala in Milaan gastheer voor de première van de opera Norma, door Vincenzo Bellini. De leidende rol van Norma, een van de meest veeleisende rollen in de operawereld, werd in 1948 vereeuwigd door de goddelijke Maria Callas. Ze zingt de beroemde Aria, Casta Diva, met de meest verleidelijke stemmen en werpt het publiek onder haar betovering. Een spreuk en een aria waarover jarenlang werd gepraat en geschreven. Een onvergelijkbaar, boeiend en verleidelijk verhaal. Casta Diva is een gepassioneerde geur die speelt met verleiding en verleiding. De bloemrijke noten stralen intensiteit en passie uit, een eeuwige fascinatie zo onvergetelijk als de stem van Maria Callas. geurpyramide:  bloemen, vanille en musk. ü   top: groene noten, jasmijn, ylang-ylang ü   hart: frangipani, osmanthus, jasmijn, neroli ü   basis: eikmos, ambergris, witte musk, vanille   verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Chypre 1942 eau de parfum Nobile 1942 Chypre 1942 eau de parfum
Nobile 1942 Chypre 1942 parfumChypre 1942 parfum is gewijd aan de Italiaanse actrice Anna Magnani (1908-1973), de intelligente vrouw met een sterk karakter, trots en onconventionele schoonheid. Haar leeuwin houding en haar geur gemengd met sigarettenrook een diepe impact op de mensen om haar heen. Chypre opent met noten van bergamot, mandarijn en sinaasappelbloesem, wat leidt tot de gepassioneerde hart van tuberoos, jasmijn, roos damast en benzoë. De basis bestaat uit patchouli, vanille, amber, tonkaboon en Mysore sandelhout.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 EstroVerso Nobile 1942 EstroVerso
Nobile 1942 EstroVerso eau de parfum spray. Het is een citrus aromatische geur en de parfumeur is Marie Duchene.                 top: bergamot, Amalfi citroen, sinaasappel en mandarijn                            hart: artemisia, rozemarijn en limoen                           basis: musk, patchouli, ceder uit Virginia en muskus ambrette      verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 INFINITO
Infinito van Nobile 1942 is een houtachtig aromatische geur voor dames en heren.top: cipres, bergamot; hart: wierook, ceder, eikenmos, geranium; basis: sandelhout, muskus, patchouli, vetiver.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 La Danza delle Libellule Nobile 1942 La Danza delle Libellule
La Danza delle Libellule Nobile 1942 eau de parfum Een bloemige, fruitige gourmand geur voor dames, uitgebracht in 2012. Een beetje luxe zo nu en dan kan geen kwaad! Hertogen, Graven, kastelen, geurende tuinen, magnifieke jurken, gezellige reisjes en nutteloos tijdverdrijf, romantische ontmoetingen en liefdes intriges... Al deze elementen vormen de achtergrond van de melodie van "De dans van de libellen" operette van Franz Lehar. Appel en ceder samen met een romige vanille  en een opening van Nobile 1942's gedistingeerde bergamot. Een vleugje kaneel, cacao maken dit geheel een mooi ensemble van gourmand. De onweerstaanbare musk zorgt voor de gracieuze noten in dit parfum.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 LEVANTE
De NOBILE 1942 familie breidt uit met een heerlijk zomers parfum voor heren en dames. Met in de top wat neroli en maritiem noten aangevuld met witte bloemen is dit een mooie aanvulling in het assortiment van Nobile 1942.De naam “Levante” is afgeleid van het oud Italiaanse woord “levant” en betekent “opkomen” – en dan specifiek het opkomen van de zon in het Oosten. Daarnaast werd Levant gebruikt als historische term waarmee een stuk land in de oostelijke Middelandse Zee werd beschreven. Een stuk land dat alles van Griekenland tot Libanon en Syrië bestrijkt. De geur is net zo helder en sprankelend als zijn inspiratie. De zoute bries van de zee die langs de witte bloemen muren waait.Een plaats waar reizigers op zoek zijn naar rust en sereniteit, waar een wandeling op het strand even richting zonsopgang tegelijkertijd bedwelmt als kalmeert.  Een elegant en kalmerend parfum die gedragen dient te worden wanneer je de magie van Levante op een warme zomerdag wil ervaren. top: maritiem noten, jasmijn, witte bloemenhart: patchouli, cedarbasis: vanille, caramel, musk, benzoineverkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Perdizione
Nobile 1942 ⋅ Perdizione eau de parfumEau de Parfum ⋅ spray voor mannen en vrouwen. Een koele bries van de zachte geur van bergamot en grapefruit. Het brengt herinneringen terug van tijden waarin we bereid waren om onze ideeën en dromen na te leven, zelfs als het sommige offers zou moeten kosten en de uitkomst onzeker was.top: bergamot, grapefruit, Italian lavender hart:  ylang ylang, roos, orange blossom, neroli, petit grain basis: cedar wood, vanille, musk verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Ponte Vecchio V
Nobile 1942 Ponte Vecchio V eau de parfum Ponte Vecchio van Nobile 1942 is een houtachtig aromatische geur. top: wierook, bergamot, mandarijnhart: iris, jasmijn, geranium, ylang-ylang, cederhout, Braziliaans rozenhoutbasis: vetiver, muskus, sandelhout, patchouli, amber  verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Ponte Vecchio W
Nobile 1942 Ponte Vecchio is een verfijnde geur voor vrouwen, op basis van de Florentijnse iris noot. Geavanceerde, zeer energieke bloemige geur is ideaal voor de verleiding, want dan loopt u in een sluier van mysterie en sensualiteit. Het opent met sprankelende top noten van bergamot, mandarijn en korianderzaad. Het hart van de iris, Bulgaarse roos en jasmijn, wordt gevolgd door de basis van witte muskus, amber, sandelhout en andere aromatische hout. De Parfumeur achter dit parfum is Marie Duchene top: koriander  bergamot  mandarijn      hart: iris  jasmijn  roos      basis: sandelhout  muskus  amber  verkrijgbaar in 75ml     ..

€110,00

populair Nobile 1942 Acqua Nobile eau de parfum Nobile 1942 Acqua Nobile eau de parfum
Nobile 1942 Acqua Nobile eau de parfum Water, een symbool van het leven, kracht, wijsheid en kracht vereeuwigd in een parfum met constante veranderingen van harmonische variaties, die onderweg zijn en de invoering van een stroom van harmonische akkoorden. De top noten zijn verfrissend, met een citrus mix van Italiaanse bergamot en Siciliaanse mandarijn met neroli en kardemom. Het hart introduceert bloemen harmonie van de geranium, mirte en oranje bloesem, terwijl de basis noten gemaakt van houtachtige akkoorden met geaccentueerde balsem zijn labdanum, Tonka, patchouli, leer en sandelhout.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Ambra eau de parfum Nobile 1942 Ambra eau de parfum
Nobile 1942 Ambra Ambra Nobile van Nobile 1942 is een oriëntaalse eau de parfum voor dames en heren. De parfumeur achter dit parfum is Marie Duchene. top: afrikaanse oranjebloem, amber en bergamot; hart: strobloem, franse labdanum en patchouli; basis: vetiver, sandelhout, ceder uit Virginia en tonkaboon.verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

populair Nobile 1942 FOUGÈRE eau de parfum Nobile 1942 FOUGÈRE eau de parfum
FOUGÈRE NOBILE 1942.  Een olfactief portret van een gentleman – 1946.  Een fougère akkoord, in die tijd zeer avantgardistisch. Een sprankelende suggestieve top van water en bittere soda om de positieve visie op de toekomst te accentueren. Een Fougère akkoord dat zijn toewijding symboliseert aan de familie. Het is op zich al een verwijzing naar de natuur als heiligdom, dankzij de noten van natuurlijke oorsprong. Een fougère akkoord, dat verscheen voor het eerst in de late negentiende eeuw in twee innovatieve geuren door twee illustere Maisons, dat was echter niet succesvol tot de jaren zestig toen zijn progressieve aantekeningen uitgroeide tot een moderne klassieker. Dit benadrukt zijn opening naar de wereld, zijn interesse in andere realiteiten ook buiten Italië. Een fougère akkoord om zijn grote charme te onthullen en te zoeken naar dat speciale detail dat hem aantrekkelijk maakt, een mondaine man. Hij draagt een geur die hoort bij niemand, met nadruk op zijn individualiteit, moed en sterke persoonlijkheid en aantrekkelijk voor veel vrouwen. Tot slot, een Fougère akkoord voor zijn band met traditie. Het verleden leidt hem, met het doel om een betere toekomst te bouwen. Een verleden gemaakt van suggestieve geuren zoals tabak, de geur van scheercrème, tonen van vanille en tonka boon.    top: lavendel, bergamot, basilicum absoluut, zwarte peper  hart: elemi, geranium, aldehyde, tabak   basis: vetiver, tonka boon, sandalwood, witte musk  verkrijgbaar in 75ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Muschio eau de parfum
Muschio Nobile is een pure, stijlvolle en heldere geur van fijne witte muskus. Hij begint met frisse bergamot, zwarte peper, witte thee en wortel zaad. Bloemige noten van iris, jasmijn, witte bloemen en rode vruchten zijn rond muskus het hart. De basis is poederige musk, amber, benzoë en sandelhout.verkrijgbaar als sprayflacon 75ml..

€110,00

populair Nobile 1942 Patchouli eau de parfum Nobile 1942 Patchouli eau de parfum
Patchouli Nobile van Nobile 1942 is een houtachtig kruidige geur, uitgebracht in 2009. De parfumeur is Marie Duchene. Het is een geur, die het verlangen naar vernieuwing, verandering en revolutie belichaamt, zoals geen enkele andere geur dat kan. Patchouli Nobile staat voor creativiteit, openheid en de kracht om nieuwe wegen te vinden. top: wierook, Amalfi citroen en peper. hart: jasmijn, Franse labdanum, patchouli en guaiac hout. basis: sandelhout, eikenmos, ceder uit Virginia en tonkaboon.verkrijgbaar als sprayflacon 75ml..

€110,00

populair Nobile 1942 SANDALO eau de parfum
verkrijgbaar in 75 ml..

€110,00

Blijf ook op de hoogte

Like onze facebookpagina hiernaast om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes,

workshops en andere leuke weetjes.

Daarnaast kunt u zich hieronder aanmelden oor onze nieuwsbrief, met kortingsacties, geur uitleggen en andere items


Facebook