Merken

Nobile 1942

Nobile 1942

NOBILE 1942, een droom wordt werkelijkheid 

“Ik heb een eenvoudige smaak, ik ben altijd tevreden met het beste” , Oscar Wilde

Het was in Italië in 1942, aan de vooravond van de oorlog, dat hij besloot om zijn droom waar te maken. Umberto besluit om in Rome zijn parfumerie te openen. Het waren moeilijke tijden, waardoor het niet gemakkelijk was om parfums uit het buitenland te betrekken. Umberto Nobile, die altijd al met glorieuze parfumhuizen werkte, wilde zijn passie volgen om zelf parfums te ontwikkelen. 

Alles stond daar in het teken van schoonheid, doorgegeven van vader op zoon, getoond door de vrouwen in de familie met hun vastberaden wil en stijl. Een passie gedreven door intuïtie en allure. Altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Nieuwsgierig naar andere culturen met hun zeden en gebruiken, maar ook getroffen door de schoonheid van  kunst en de natuur. Op die inspirerende wijze was Umberto Nobile bezig met het ontwikkelen van zijn producten, met het cultiveren van de traditie, zijn Italiaanse vakmanschap van parfumeur demonstrerend. Hij had echter geen directe opvolger en langzamerhand verdwenen zijn parfums.

EEN MOOIE HERINNERING IN GENUA

Het nieuwe millennium schudt neef Massimo Nobile wakker, want bij het doorbladeren van de oude familiearchieven en de zwart-wit foto’s uit de 40’er jaren komt zijn herinnering terug aan zijn gepassioneerde oom Umberto in Rome. Massimo raakt in vervoering bij die herinnering aan een mooie tijd, omgeven door de mooiste producten en de bijzondere geuren. Dit kan en mag niet verloren gaan! Massimo pakt de draad weer op en brengt het merk NOBILE opnieuw tot leven. Als resultaat van zijn eerste olfactorische (kennis van geuren) persoonlijke ervaring stelt hij een mannelijke geur samen. Zijn zoektocht begint ver terug, zoekend naar  de fragmenten van deze onverwerkte jeugdherinnering. Hij voelt dat de tijd rijp is om zijn oom te eren, die in een moeilijke tijd een aantal fantastische parfums ontwikkelde. Hij weet dat de nieuwe generatie gebruikers op zoek is naar traditie en kwaliteit. En dat die uitgekeken zijn op de synthetische geurtjes, maar zuivere natuurlijke ingrediënten verwachten met een eigen karakter. Een parfum dat gemaakt wordt door mannen en vrouwen die het vak verstaan om op bijna artisanale wijze een fantastisch product te maken. 

De eerste geur die Massimo maakt, krijgt de naam PONTEVECCHIO naar de beroemde brug in Florence. Het is een parfum dat de mannelijke geest doet ontwaken. Zoals voor Umberto Nobile, die geleefd heeft met de moed zijn eigen ideeën te volgen, doortastend, maar serieus en met respect voor het product en zijn gebruikers.

Een nieuwe geur komt tot leven, een geur die frisheid meebrengt, met een waarachtige herinnering aan plaatsen en mensen met een verhaal, aan  oude meesterwerken, aan de wijsheid die ontstaat door schoonheid en passie.

PARFUMEUR U.NOBILE WORDT NOBILE 1942

Massimo Nobile start zijn nieuwe bedrijf net buiten Genua en noemt het NOBILE 1942 , een referentie naar het jaar waarin zijn oom Umberto zijn eerste eigen parfum maakte. Hij besluit ook in lijn met de traditie van zijn oom zijn geuren te vernoemen naar belangrijke of bijzondere plaatsen, opera’s of gebeurtenissen in Italië.

Alle NOBILE 1942 geuren die hij ontwikkelt, bevatten natuurlijke oliën en essences, verkregen door het onderdompelen en weken, filtering en het distilleren. Dit productieproces neemt veel tijd in beslag maar het geduld wordt beloond met geuren met een verhoogd aroma, die hun volle waarde vasthouden. Dat geduld zien we ook terug in de eindfase van het productieproces dat nodig is om de speciale essences te produceren. 

PARFUM OP HET FUST

Als alle ingrediënten zijn samengevoegd blijft deze mix voor de periode van een maand rusten in houten fusten. Om vervolgens door Massimo beoordeeld en goedgekeurd te worden als een geur die gebotteld kan worden. Dit proces en het gebruik van natuurlijke en zuivere ingrediënten geeft de geur een ander uniek karakter, namelijk zijn aanpassingsvermogen. Het verandert met de gemoedstoestand, het temperament van het moment, om een unieke en onvergetelijke ervaring te beleven.1001 van Nobile 1942 is een Oriëntaalse geur, uitgebracht in 2017. De parfumeur is Luca Maffei.*        top: bergamot, rooibos thee, gember, elemi, roze peper*        hart: papyrusriet, Turkse roos, jasmijn, iris, saffraan, koenjit (geelwortel)*        basis: patchouli, sandelhout, amber, vanille en muskus.Een klassiek opgebouwd parfum bestaat uit drie "noten": top-, hart- en basisnoten.Topnoten zijn in de eerste minuten na het opbrengen dominant en zijn bedoeld om aandacht te trekken en stralen de eerste en verrassende indruk van een geur uit.Hartnoten zijn de geuren die opkomen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn, zo'n tien minuten na het opbrengen. Vrijwel alle bloemengeuren zijn hartnoten. Het hart is misschien wel het belangrijkste deel van het parfum. Basisnoten zijn de geuren die als laatste overblijven, nadat de hartnoten grotendeels vervluchtigd zijn. Dit is meestal één à twee uren na het opbrengen van het parfum. Basisnoten kunnen vele uren geur af blijven geven...

€195,00

Nobile 1942 Acqua Nobile eau de parfum Water, een symbool van het leven, kracht, wijsheid en kracht vereeuwigd in een parfum met constante veranderingen van harmonische variaties, die onderweg zijn en de invoering van een stroom van harmonische akkoorden. De top noten zijn verfrissend, met een citrus mix van Italiaanse bergamot en Siciliaanse mandarijn met neroli en kardemom. Het hart introduceert bloemen harmonie van de geranium, mirte en oranje bloesem, terwijl de basis noten gemaakt van houtachtige akkoorden met geaccentueerde balsem zijn labdanum, Tonka, patchouli, leer en sandelhout.verkrijgbaar in 75 ml..

€105,00

populair Nobile 1942 Ambra Nobile 1942 Ambra
Nobile 1942 Ambra Ambra Nobile van Nobile 1942 is een oriëntaalse eau de parfum voor dames en heren. De parfumeur achter dit parfum is Marie Duchene. top: afrikaanse oranjebloem, amber en bergamot; hart: strobloem, franse labdanum en patchouli; basis: vetiver, sandelhout, ceder uit Virginia en tonkaboon.verkrijgbaar in 75 ml..

€105,00

populair Nobile 1942 Anonimo Veneziano Nobile 1942 Anonimo Veneziano
Nobile 1942 Anonimo Veneziano  Bloemig houtachtige eau de parfum voor dames. Anonimo Veneziano werd gelanceerd in de jaren 2000. De parfumeur achter dit parfum is Marie Duchene. top: bergamot, sinaasappel en mandarijn; hart: jasmijn, ylang-ylang , lotus en roos; basis: franse labdanum, sandelhout, patchouli en vanille.verkrijgbaar in 75 ml..

€105,00

Cafe Chantant van Nobile 1942 is een bloemig houtachtige musk geur. Cafe Chantant werd uitgebracht in 2013. top: zure kers, laurier en steranijs.hart: heliotroop (vanillebloem) en iris.basis: benzoine, patchouli, vanille en muskus.verkrijgbaar in 75 ml..

€105,00

populair Nobile 1942 Chypre 1942 eau de parfum Nobile 1942 Chypre 1942 eau de parfum
Nobile 1942 Chypre 1942 parfumChypre 1942 parfum is gewijd aan de Italiaanse actrice Anna Magnani (1908-1973), de intelligente vrouw met een sterk karakter, trots en onconventionele schoonheid. Haar leeuwin houding en haar geur gemengd met sigarettenrook een diepe impact op de mensen om haar heen. Chypre opent met noten van bergamot, mandarijn en sinaasappelbloesem, wat leidt tot de gepassioneerde hart van tuberoos, jasmijn, roos damast en benzoë. De basis bestaat uit patchouli, vanille, amber, tonkaboon en Mysore sandelhout.verkrijgbaar in 75 ml..

€105,00

populair Nobile 1942 Malia eau de parfum Nobile 1942 Malia eau de parfum
Malia van Nobile 1942, een nieuw parfum  uitgebracht in 2015. Antonio Alessandria  is de parfumeur achter dit parfum en geboren in Catania, Sicilië 30 maart 1971. Van zijn hand zij al verschillend mooie parfums gekomen zoals Rudis, Nacre Blanche, Nuit Rouge en Noir Obscure.top: mandarijn, fruitige noten, roze peper, majoraan    hart: schijnhulst (osmanthus), roos, tabaksplantbloesem, zwarte peper     basis: vetiver, patchouli, benzoine, eikenmos, muskus..

€195,00

Nobile 1942 Ponte Vecchio is een verfijnde geur voor vrouwen, op basis van de Florentijnse iris noot. Geavanceerde, zeer energieke bloemige geur is ideaal voor de verleiding, want dan loopt u in een sluier van mysterie en sensualiteit. Het opent met sprankelende top noten van bergamot, mandarijn en korianderzaad. Het hart van de iris, Bulgaarse roos en jasmijn, wordt gevolgd door de basis van witte muskus, amber, sandelhout en andere aromatische hout. De Parfumeur achter dit parfum is Marie Duchene..

€105,00

populair Nobile 1942 RUDIS eau de parfum Nobile 1942 RUDIS eau de parfum
Rudid van Nobile 1942Uitgebracht in 2014. Antonio Alessandria  is de parfumeur achter dit parfum. Geboren in Catania, Sicilie is hij al zeer vroeg gepassioneerd door parfums. Hij kiest echter voor een technische opleiding en een baan in de techniek. Zijn passie blijft en al snel besluit Antonio om  daarnaast zijn parfumerie te openen, Boudoir 36 wordt al snel bekend als hèt adres waar de artistic perfumes gekocht kunnen worden. Een opleiding aan de Mouilettes en Co in Italie en Sens in Parijs brengen hem verder in zijn passie, het creeren van zijn eigen parfums. Tijdens zijn presentatie in Milaan is er veel belangstelling uit binnen en buitenland. Een bijzondere presentatie die hem direct op de kaart heeft gezet. Er wordt veel verwacht van deze nieuwe parfumeur in een toch wel gevestigde orde.Verkrijgbaar een speciale flacon verpakt in een leren koker die is vervaardigd uit één stuk leer en wordt gemaakt door leerbewerkers in Florence. Het is een arbeidsintensief proces: weken, kloppen, kleuren en het logo embossed in het leer. Hierdoor zijn er maar enkele stuks per maand beschikbaar.top: bergamot, tutti frutti, druivenhart: roos, geranium, anjer,saffraan,cederhoutbasis: leder, patchouli, vetiver, strobloem, muskus, insenceRudis  Nobile 1942 is  Woody and Spicy. This is a new fragrance. Rudis was launched in 2014. The nose behind this fragrance is Antonio Alessandria. Top notes are bergamot, dried fruits and grapes; middle notes are rose, geranium, carnation, saffron and cedar; base notes are leather, patchouli, vetiver, immortelle, musk and incense. ..

€195,00

Blijf ook op de hoogte

Like onze facebookpagina hiernaast om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes,

workshops en andere leuke weetjes.

Daarnaast kunt u zich hieronder aanmelden oor onze nieuwsbrief, met kortingsacties, geur uitleggen en andere items


Facebook