Merken

Antonio Alessandria

Antonio Alessandria

Antonio Alessandria geboren en getogen in Catania,Sicilië, ontwikkelde al op vroege leeftijd een grote passie voor parfums. Hij groeide op in het mode atelier van zijn moeder en onder de klassieke pianoklanken van zijn zuster. Ondanks deze inspirerende omgeving koos hij voor een technische opleiding en studeerde af in Electronic Engineering.

Hij begon zijn loopbaan bij een vooraanstaand bedrijf in de semiconductor industrie maar vergat nooit zijn passie. Aangetrokken door de wereld van parfums besloot hij om een professionele opleiding te volgen aan de Mouillettes and Co. in Italië en Cinquième Sens in Parijs.

Ondertussen wilde Antonio zijn passie met de rest van de wereld delen en opende hij zijn parfumerie Boudoir 36 in Catania. Al snel wordt deze plek bekend en geaffecteerd om de kennis en kunde die er is van bijzondere en artistieke parfums.

Tegen het einde van zijn opleiding begint Antonio Alessandria na te denken over zijn eigen parfums. Parfums die zijn ervaringen in Boudoir 36 vertellen. In 2008 begint hij zodoende aan zijn eerste formule te werken zonder restricties  en gebruikt hij alleen materialen die een krachtige expressie vertonen. Het idee van de eerste compositie komt van de legende over de bloei van de tuberose, waar een jonge vrouw opgesloten in huis zit om niet verleid te worden door de mannen en deze sensuele geur ervaart. Hij ziet haar zitten bij het open  raam en starend  naar de volle maan. Het wordt een verhaal, een gedicht, een creatie in drie delen.


populair Antonio Alessandria  Nacre Blanche 50 ML
Nacre Blanche van Antonio AlessandriaNacre Blanche van Antonio Alessandria is een bloemig houtachtige musk geur voor dames en heren. Dit is een nieuw parfum. Nacre Blanche werd uitgebracht in 2014. De Parfumeur achter dit parfum is Antonio Alessandria. Top: bergamot, mandarijn, grapefruit, petitgrain olie (stengels en blaadjes) en koriander;hart: tuberoos (nachthyacint), jasmijn, ylang-ylang en schijnhulst (osmanthus);basis: benzoine, vanille, leer, patchouli, sandelhout en muskus...

€145,00

populair Antonio Alessandria Noir Obscur 50 ML
Noir Obscur van Antonio Alessandria Een oriëntaalse geur voor dames en heren. Noir Obscur werd uitgebracht in 2014. top: sinaasappel, mandarijn, artemisia dracunculus, rum en kruidige geurnoten; hart: Bulgaarse roos, jasmijn, iris en schijnhulst (osmanthus);basis: patchouli, vetiver, ceder, wierook, amber en muskus...

€145,00

populair Antonio Allesandria Nuit Rouge 50 ML
Nuit Rouge van Antonio Alessandria is een houtachtig kruidige geur. Nuit Rouge werd uitgebracht in 2014.top: bergamot  citroen  bessenknoppen  grapefruit  rabarberhart:  geranium  iris  saffraan  zwarte peper  nootmuskaat koffiebasis: leer ceder  patchouli  sandelhout  wierook vanille  tonkaboon  muskus..

€145,00

Blijf ook op de hoogte

Like onze facebookpagina hiernaast om op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes,

workshops en andere leuke weetjes.

Daarnaast kunt u zich hieronder aanmelden oor onze nieuwsbrief, met kortingsacties, geur uitleggen en andere items


Facebook